Årets store fodboldbegivenhed på det amerikanske kontinent bliver Copa América 2024, som spilles d. 20. juni – 14. juli. og vi kigger her nærmere på de store verdensstjerner, som vil underholde os, når de skal kæmpe vej til Copa América-trofæet.

Se alle odds på Copa America 2024 hos Expekt

.

Hvem kommer til at stå med guldmedaljerne, når det hele kulminerer med Copa América-finalen søndag den 14. juli på Hard Rock Stadium i Miami Gardens med 70.000 tilskuere på lægterne?

Copa America 2024 samler nogle af de største stjerner og talenter, og vi har her samlet en række af de spillere, der helt sikkert kommer til at stjæle overskrifterne.

De bedste spillere ved Copa America 2024

 1. Lionel Messi - Argentina

Den største stjerne ved Copa America 2024 bliver uden tvivl Lionel Messi, der førte Argentina frem til triumf ved Copa America 2021 og VM i Qatar 2022.

Det bliver nu nok sidste Copa America-turnering for den 37-årige Lionel Messi, der har spillet 180 landskampe og scoret 106 mål i den argentinske landsholdstrøje.

Den lille argentinske troldmand er allerede vant til amerikanske forhold. Han spiller nemlig til daglig spiller for Inter Miami i Major Soccer League.

Lionel Messi har vundet Ballon d'Or otte gange: 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021 og 2023.

Læs mere om Argentina ved Copa América 2024.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

2. Vinicius Júnior – Brasilien

Skal Brasilien til tops, så skal Vinicius Júnior have gang i sambadansen. Den unge Real Madrid-stjerne kan blive den helt store oplevelse ved Copa América, og han kommer til at bære meget af ansvaret for et Brasilien uden den skadede Neymar.

Vinicius Jr. kan se frem til god støtte fra kammeraten Rodrygo. De to danner en giftig angrebsduo i den spanske kongeklub, og måske vil brassernes landstræner Dorival Júnior kopiere denne model i en tid, hvor de kanariegule tropper mangler en formstærk 9'er.

Der bliver sikkert fokus på den 24-årige Vinícius' mentale balance efter en sæson, hvor bølgerne til tider har gået højt i den spanske La Liga.

Læs mere om Brasilien ved Copa América 2024.

Foto: Manan Vatsyayana / AFP

3. Federico Valverde - Uruguay

Omdrejningspunktet hos Uruguay er Federico Valverde, der er kørt i stilling til at indtage en hovedrolle hos Sydamerikas mest formstærke landshold.

Den 25-årige Real Madrid-spiller har en nøglerolle på legendetræneren Marcelo Bielsas mandskab med sit pasningsflow, store arbejdsradius samt et dybdeløb, som skærer igennem de fleste forsvar.

Han er en sand leder og kommer sandsynligvis til at bære anførerbindet under Copa América-turnering. Uruguay er godt igennem et generationsskifte, hvor tidligere tiders profiler som Edinson Cavani og Luís Suárez er væk eller indtager beskedne roller, og i det tomrum er Valverde bare blevet endnu stærkere.

Læs mere om Uruguay ved Copa América 2024.

Foto: Alberto Valdes / POOL / AFP

.

4. Luis Díaz - Colombia

Den colombianske angriber har etableret sig som den vigtigste spiller hos Colombia, hvor han bl.a. brillerede med tre scoringer i årets flotte sejre på hhv. 2-0 og 2-1 over giganterne Tyskland og Brasilien.

Især målene mod brasserne aftvinger respekt, idet de kom på bagkant af, at 'Luchos' (Luis Díaz' kælenavn) forældre var blevet løsladt efter at være kidnappet af en colombiansk guerillabevægelse.

Den 27-årige kantangriber er en fantastisk underholdende spiller at se i aktion med sin hurtighed, driblestyrke og teknik. Luis Díaz står også i høj kurs hos Liverpool, der skulle forlange mellem 120 og 145 mio. € for at slippe sin guldfugl.

Læs mere om Colombia ved Copa América 2024.

5. Santiago Giménez - Mexico

Den argentinsk-fødte mexicaner har gang i noget af en kometkarriere, og den 22-årige angriber har udviklet sig til en sand målmaskine for Feyenoord.

Det gør også, at det forventes, at Santiago Giménez nok er at finde på en større adresse efter Copa América. Han er udover sine kliniske afslutninger kendt for sin fremragende boldkontrol og evner som opspilsstation.

Fore mål i 25 kampe for 'El Tri' viser, at der endnu er ting, som Santiago Giménez skal have forløst i landsholdstrøjen, men spillestilen er også en anden end på klubholdet, hvor han har mere overskud til at komme i feltet..

Læs mere om Mexico ved Copa América 2024.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Er Lionel Messi med ved Copa America 2024?

Ja, vi får lov til at opleve den argentinske superstjerne Lionel Messi ved Copa America 2024.

🔎 Er Neymar med ved Copa America 2024?

Nej, Brasilien må klare sig uden Neymar, der må melde fra grundet en skade.